Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På Aspö i Karlskrona skärgård finns en stor, ensligt belägen sten (Halvvägs sten), tidlös och legendarisk.


Halvvägs

Jag står vid en sten
med lokal relevans.
Den funnits där re’n
sedan urtiden fanns.
Nu som en legend
den för oss är känd.

Den värnar en sägen,
ibland kallad skröna.
Dess plats vid vägen
ville prosten belöna
när med mutande giv
han förlängde dess liv.

Stenens läge är
halvvägs ungefär
mellan punkter två
ingen lärt sig förstå.
Den status har fått,
sådan blev dess lott.

Den kultur man anar,
med fäste i stenen,
enträget manar
oss vid vägrenen:
Bida din tid, vänta,
din tid får en glänta.




Bunden vers av Nils-Ivar Lindström
Läst 163 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-08-12 09:36



Bookmark and Share


  Svart svan
Fascinerande diktning, den låter som om den beskriver en runsten ...
2018-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström