Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Månen

Luna.
Du är vår i särklass äldsta
och vår enda naturliga
satellit. Din dragningskraft
påverkar oss inte bara i form
av ebb och flod. Du har
också en känslomässig
inverkan av såväl ljus
som mörk karaktär som
symboliseras av att du
har en ljus och en mörk sida.
Men i själva verket är också
din ”baksida” upplyst (av
solen) fast det ser inte vi.
Kratrar och berg har du,
t o m ”hav” (mörka fläckar
utan vatten). 1969 fick du
besök av en människa för
första gången. Du är rik på
järn och din skorpa är c:a
50 km tjock. Myterna kring
dig har funnits i alla tider och
kommer alltid att finnas på
grund av den mystik som
göms i din sfär. Ditt ursprung
och din framtid är och förblir
en gåta/mystik som vi gärna
förhåller oss till.




Fri vers av Nils-Ivar Lindström
Läst 101 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-08-15 10:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström