Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den aninglösa livsnjutaren



Han var en kulinarisk
Misantrop

Åt bara vattenkastanjer i
burk från kommunistiska
Kina

Tillsammans med annan
Livsmedelstillverkad
snabbmat

Varför det blivit så hade
han ingen aning om

Han som var utbildad
gedigen Stadsarkitekt

Innehade stabil inkomst
Och var lyckligt frånskild

Boende i lyxlägenhet högst
upp med vidunderlig utsikt

Förmodligen var han
bara ett barn av sin tid

Som längtade att få köra ut
på raksträckta motorleder

I sin första eldrivna Porsche
och känna sig lite mer som

Ett med fartvindens brus ute
i naturen, helt fri men ändå

Tryggt instängd med A/C
GPS och en dundrande
musikanläggning med
ett skrålande Motörhead.

En aningslös dagslända
som snabbt ville
njuta av livets goda.

Innan själva jordgloben
Checkade ut.

Bara han själv slapp vara
vittne till det spektaklet


Också var det inget mer
med det.

eller?. ..




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-08-19 10:35



Bookmark and Share


  bumerang
Det bor säkert en ”dagslända” i oss alla.
Varför skulle vi eljest reagera?
Men därifrån till att förneka alla andra sidor inom oss, är fullständigt obegripligt och väldigt inskränkt.
Du har såna underbara uttryck i din text: men skulle jag börja citera så skulle min kommentar bli alldeles för långdragen.
Bara läs, så framstår det tydligt.

2018-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP