Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mångfaldigade tillstymmelser till mognad och överlevnad.





Förskuggelse veckan

Som alltid infaller med viss
Tvekan

Då när Högsommaren
Lämnar in mot Höst

Och Mognads legender
återuppstår

Sötsyrliga äpplen avsmakas
Den egenodlade potatisen
Lovprisas

Och mer att inkomma
Småskördar därtill

Det blev visst något
Med denna sommar
i alla fall. ..

Trots att Människan som
vanligt inte är helt nöjd

Medans andra varelser
Gillar läget vare sig de
vill eller inte

Överlevnads instinkten
Inuti naturens regelverk

Där människan tagit sitt avsteg
Ifrån och har sina egna snåriga
lagar att följa

Efter tycke smak politik och
Religion

De trumpetande Tranorna
Ute vid de skördade fälten
med sin spillsäd

Behöver inte gå och rösta
På något parti

Ej heller tillerkänna sig
någon tro

Och inga åsikter behövs heller
Om abort eller i andra frågor

För det har ju sitt eget
bekymmer och lycka
att vara just en Trana




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-08-20 05:48



Bookmark and Share


  gunnnar nylund VIP
Fyndiga rader om skiftande intryck
i tillvarons föränderlighet.
Bra vetja!
2018-08-20

  Kungskobran VIP
God och glad skall människan vara
var nöjd med din lott
gapa inte efter för mycket
var inte förmer
älska din nästa
(gamla bortglömda talesätt)

Fint dikat av dig, Tranan har nog sina bekymmer också med mat ,vad skall jag häcka, hitta partner, finna mat till ungarna, försvara revir osv , men på ett annat plan
2018-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP