Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Pärlor från djupen

När människor har läkt från en kris. Har hämtat sin pärla. Har tagit den gamla berättelsen och transformerat en del av den till en plats där den nya berättelsen kan växa fram. Då är det viktigt att samhället ser och förstår pärlan de bär. Förstår att det inte går att gå tillbaka och upprepa situationen som orsakade krisen. Inte gå tillbaka och arbeta på samma sätt. Inte gå tillbaka och kommunicera på samma sätt. Ge lov till ett annat sätt att vara som ger omgivningen del av pärlans glans. Så att samhället också börjar transformera delar av sin gamla berättelse så att en ny kan växa fram.

Om inte detta görs riskerar de krisdrabbade att hamna i en jojo med fler kriser och detta utan att samhället fått del av deras inre arbete. Det är både ur individens och samhällets synvinkel viktigt att få ställa om till hjärtats arbete. Att få stöd att kunna arbeta på ett nytt sätt. Där det går att värna den egna integritetszonen, den egna sfären.

påminn mig om att varje stund
är en pärla att putsa glänsande

påminn mig också att putsa
i fullkomlig stillhet

Denna bakomliggande fullkomliga stillhet, närvarande i allt, går att känna. Går att få kontakt med. I stunden. Nu.




Fri vers (Prosapoesi) av ecel
Läst 179 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-08-20 17:20



Bookmark and Share


    Siia
Så fint beskrivet. Vi får drömma fram detta skeende verkligt!
2018-08-22
  > Nästa text
< Föregående

ecel
ecel