Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En rosa glasfjäril hänger i mitt fönster.. medbrottsling till en och annan crime passionelle


Glasfjärilen



En tunn tråd får min glasfjäril
att sväva nästan fritt
I fönstret nära min bädd
Solen fångar den och värmen från den glödstänkta rutan
Sätter den i rörelse
sänder blänk och solkatter runt i rummet

I svängig pulserande rytm
Kysser de sedan tak och väggar
Tapet och naken hud
Den tar in den bleka solen
förstärker den och punkterar
det vinterdämpade rummet med spjut av ljus.

Och nyss låg du naken över mig
Och medan mina läppar kysste din mage
kysste fjärilsljuset din rygg,
din egen fjäril minns djupt alla mina kyssar.
Men mina ögon minns din uppflammande hud,
ser än de små solspjuten
som borrade sig in i din kropp.

Förstå: jag ryser lätt
Och en solkatt bländar mig
I detta enda ögonblick




Fri vers av Björn Donobauer
Läst 800 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-06-12 23:08



Bookmark and Share


  Uffe Agnetun
Vackert och mondänt. Vackra bilder frammanas vid läsning. Bra!
2006-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer