Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det manliga självmordet



Nästan tre män om dagen
avslutar själv sina liv i Sverige.

Det sker plötsligt
efter inga eller tafatta försök
att berätta om lidandet.

Det finns oftast tydliga "markörer"
eller utlösande förändringar i livet
som skapar den desperata känslan
att inte kunna fortsätta leva.

Plötslig arbetslöshet, pensionering,
skilsmässa, anhörigs död...skapar
sorg, förtvivlan och skam.

Jag gissar att skammen skördar de flesta offren.

Skammen över att inte längre vara
"en riktig man".

Fy fan för det uttrycket !

Det finns representanter även här på poeter
som slår sig för bröstet om att själva vara
den riktigaste mannen. Den mest potente.

Fy fan för det !

De är naturligtvis själva i det utsatta läget
att de börjar fundera över sin "duglighet",
ty den som är nöjd behöver inte skryta.
Eller hata andra män. Eller kvinnor.
Eller mänskliga företeelser öht.
Aggression och hat föregår ofta ett suicid.

Det finns hur mycket hjälp som helst att få.

Ska man låta skammen vinna ?

Ska man låta skiten dränka en ?






Prosa av Gunnar Hilén VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-08-23 10:24



Bookmark and Share


  Minkki VIP
önskar texten många läsare
2018-08-24

  Viksten
Bra och viktig text
2018-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP