Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
svårt att rensa ut foton, särskilt förstoringar av lyckade barnbilder.


BLICKEN

 

lite drygt en A-fyra

i svartvitt med bra kontrast

på halvmatt papper

hänger den där,

i sviktande tejp

på väggen ovanför bildskärmen

 

en liten flicka med pannlugg,

halvlångt, vackert böjligt hår

ramar in kindernas och hakans 

mjuka kontur

 

mörka ögonbryn

ovanför de mörkblå ögonen

med BLICKEN

framhävd av var sin ljuspunkt

perfekt, som det ska,

för att ge bilden liv

 

näsan jämn och fin,

bakom munnens linje 

lurar ett leende

skojfriskt tryggt 

 

lugna detaljer

inramar

ger balans

 

vågar jag kalla fotografiet tidlöst?

taget, framkallat, förstorat

för över femtio år sedan

av den som då var jag,

lever det,

lever blicken som möter mig

ovanför bildskärmen

 

mer idag än då, med  kameran,

vilar min tanke

i det vänligt utforskande uttrycket,

djupet och glädjen

i en trygg barnblick

 

och jag undrar

hurdant blev hennes liv?

 

 

sign. Barnvakten

 

2018-09-01   12:00

 




Fri vers av Minkki VIP
Läst 383 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-09-01 11:07



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson
Det här är fint!
Här finns varm närvaro och samtidigt sorgligt avstånd - hurdant blev hennes liv.
2018-09-03

    ej medlem längre
Jag vill också gärna se bilden på en ung förhoppningsfull Mi.
2018-09-03

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
hoppas få se bilden
2018-09-01

  TrollTörnTrappan VIP
Så väl skrivet med ljus...!

...om ett fotografi lika femtioårigt drygt som tidlöst!!

Gillar hur leendet lurar bakom linjen -
2018-09-01

  Palett
Fin begrundande text !
2018-09-01

  Poeten Salvador VIP
En målning
2018-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP