Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad mer kan jag önska



Här går jag på Jorden
i spirande grönska
och gräset det kittlar
min brunbrända hud
gryningen doftar
av rosor och mylla
i skapelsens klädnad
en gåva av Gud

Här står jag på ängen
bland smörblom och klöver
och humlorna
surrar i jubel och fröjd
fåren de bräker
och duvorna purrar
och kossorna råmar
mot himmelens höjd

Vad mer kan jag önska
av livet på Jorden
när himmelen lyser
och solen den ler
vad mer kan jag önska
när allt är mig givet
vad mer kan jag önska
det finns inget mer





Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 412 gånger
Publicerad 2006-06-12 20:56



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Så underbart befriande !
Att bara vara; njuta av det bästa, det fria !
2006-06-13

  Fredrik Stillesjö
Hej Bodil!

En gosigt varm och härlig sommardikt! Visst är det härligt med värme och sol mot vinterblek hud. Blir glad, Bodil! Hälsar Fredrik
2006-06-13

    NoMi F
Härlig sommardikt skrivet
av en poet
2006-06-13

  Anders P VIP
lite gammelmodig känsla i denna. Skön rytmisk rimmad, sångbar.
2006-06-12

  Markattan
Nej, vad mer kan man önska...? En underbar hyllning till livet i alla dess former, från rosor och humlor till kossor och även till det egna livet. Välrimmat och välskrivet och jag bara ler när jag läser detta ditt gladlynta, livsbejakande alster.
2006-06-12

  Last Word Spoken
å så fin.. blev så glad av denna härliga sommardikten!
2006-06-12

  rebecca d
härligt!! får en att vilja tralla..och njuta
2006-06-12

    Cajsa
Mycket bra skrivet!
2006-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg