Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Enkelhetens delar

En svartvit syn på tillvarons problem
förenklar det svåra in absurdum
den ställer en ytterlighet mot en extrem
utan tanke på mellanrummets spelrum

Det inre rum varuti enkelhet är svår
och det svåra bedöms ifrån sin yta
där inget ännu känner vad det är som försiggår
och ingen har erfarenheter att utbyta

En helsvart syn, allts totala antites
är allas fiende helt utan tvekan
vår rädslas brunn, där skräcken aldrig förbises
och övertygelsen förblindar all bevekan

En helvit syn, där självklarheten är banal
och alla vackra blommor endast doftar kärlek
där är den positiva framtidstron alltid lojal
med änglakörernas allt förlåtande barnlek

Det inre rum varuti enkelhet förgår
och det svåra bedöms i sina delar
där framstår färger likt en regnbågsmetafor
och benämningen på insikterna helar




Fri vers av Svart svan
Läst 226 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-09-02 11:50



Bookmark and Share


  anathema VIP
Gillar hur du lyckas behålla flytet och rimmen trots att tanken tycks sväva fritt men sammanhållet.
2018-10-13

  WyS VIP

Innehållsrikt och intressanta svängar som fördjupar och blir genomskinligt!
2018-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Svart svan
Svart svan