Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-en eftermiddag


Bussen

Jag såg dig gå förbi busshållplatsen
du såg inte mig
jag hade glömt alla frågor du ställde
där mindes jag dem
men jag mindes inte svaren jag gav dig
bara dina frågor
ett ögonblick dansade känslorna
som om tiden stått still
bussen lämnade planenligt hållplatsen
den du redan lämnat
min blick sökte dig som alkoholisten
söker sin flaska
du hade redan hunnit långt därifrån
jag satt ensam kvar
med fällkniven ristade jag ett hjärta
bredvid ditt namn
bussen frågade aldrig vart jag skulle
den ville inte

© Peter Söderqvist




Fri vers (Fri form) av Peter Söderqvist
Läst 317 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-09-14 08:12



Bookmark and Share


  J-M
Jag tycker att DavidMs kommentar innehåller många tankar som även jag tänker när jag läser din rika text. Tycker om hur du ger mig som läsare så innehållsrika scener.
2018-10-07

  Moirin
Det förflutna som plötsligt poppar upp i vardagslunken. Fint om gamla känslor som än slår an strängar när man blir påmind.
2018-09-25

  DavidM VIP
En ögonblicksskildring som ger svängande intryck av närhet och distans. Elegant konstruerade verser.
2018-09-14

  Marita Ohlquist VIP
Berörande, vemodigt om att bli påmind om det som varit.

"med en fällkniv ristade jag ett hjärta bredvid ditt namn"
2018-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Peter Söderqvist