Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blir inte äldre ännu

Att bli äldre gör mig inte speciellt glad
Man säger att det är dags att gå vidare, vända blad
För mig var allt mycket roligare i unga dagar
Mer frihet och spontanitet, det är sånt jag behagar
Numera hinner ingen umgås på veckorna
Nu är det bara på helgerna man har tid
Det märks att ungdomens glada dagar är på glid
Nu ska det anordnas fina middagar par emellan
Att gå ut och röja, nej fan, det händer alltför sällan
Alldeles för tidigt går folk in i denna fällan
Allt har sin tid, har man fått höra att det så fint heter
Men alla tycks ha gjort en tjuvstart snabbare än raketer
Varför byta kapitel men sådan fart?
Att bli vuxen för tidigt verkar så jävla självklart




Fri vers av FalkeN
Läst 251 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-09-07 21:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

FalkeN