Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mardröm 20/9


I flugsvampskogen

 

när jag kommer åter till husvagnen

står lillan naken och gråtande i mammas famn

jag upptäcker att hon saknar en fot 

den högra

 

mamma säger att lillan sprang ut på grusvägen

rakt framför en bil

när hon satt och rensade svamp

mamma skar av lilla foten med svampkniven

för att rädda flickan från att bli överkörd

lillan gråter och jag pussar 

märkligt nog blöder det inte

nu syr du dit foten direkt innan den blir kall!

ryter jag

och desinficera händerna först!

 

själv hjälper jag under tiden

två luffargubbar knyta skorna

strumporna stinker 

den klene gubben skrattar

och ber om en plastpåse 

den store lunsen ger honom en 

som han har suttit på  

svart och röd dekor

ICA Malmborg

 

på anslagstavlan bakom gubbarna 

hänger en bleknad affisch med blå finstilt skrift

eller är det ett kontrakt?

jag känner artisterna

konserten är sponsrad av socialförvaltningen 

men har troligen ägt rum för länge sen

 

nu är grusvägen en marknadsplats

ett ungt band står på scen

spelar jazz och funk

sångaren går bara i nian

morfar är inte imponerad 

jag visar morfar och lillan bandets souvenir 

ett litet stjärnformat träpussel

med pepparkaka och papperstrianglar

när man tar bort pappersbitarna växer stjärnan 

och fyller hela asken

morfar är fortfarande måttligt intresserad 

 

 

 




Fri vers av Nanna X
Läst 258 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-09-20 23:29



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson
Varför kommer jag att tänka på Loranga, Masarin och Dartanjang?

2018-09-21

  TrollTörnTrappan VIP
Rysligt intressant drömlogik... att avlägsna hela foten för att få stopp på flickans rusande kropp!?! Hur hann mamman med denna akt mitt i svamprensandet?? kan man undra!

Törhända döljer sig därtill symbolik : att offra några träd för att icke hela skogen ska brinna upp...
Dock tycks det ömmande drömjaget tolka offret som fullt möjligt att återkalla?! nu när faran är förbi.... och energin inriktas på att hjälpa fler.
Därtill söka överbrygga klyftan mellan unga och gamla?!
2018-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X