Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
barn som du får mig att vilja vända på min ungdom, vränga den upp och ner se pärlor och kapsyler falla till golvet med ett klirr som dränker allt det där vi försöker låta bli att höra


jag var väl kanske aldrig ett barn med sex mellan fingrarna


jag gjorde fel
tonåren är till för att göra fel och jag gjorde allt rätt
jag skolkade nästan inget alls
jag lämnade in alla uppgifter
jag gick till mina aktiviteter
dekorerade inte rummet med chipspåsar
blev inte kompis med farliga killar
(för de ville aldrig bli kompis med mig,
inte ens för att knulla)
hade inte utmanande kläder
jag tränade hårt
åt inget onyttigt
drack inte alkohol
missade inte en skoldag
stal inte pengar eller öl från pappa
var inte ute för sent
blev inte på smällen
åt inte för mycket
hade inte skäggiga pojkar på rummet
rymde inte hemifrån
åt ännu mindre
tränade hårt
pluggade till alla prov
hade inte utmanande kläder
(det fanns väl inga former att visa upp)
pratade med alla i klassen,
även töntarna
var snäll mot alla
provade inte droger
inte ens maja
åt ingenting
försökte bara ta livet av mig en eller två gånger
skrek inte på mina föräldrar att låta mig vara ute
längre
bara om att
slippa behöva äta upp den sista potatisen




Fri vers (Fri form) av mögel
Läst 544 gånger och applåderad av 22 personer
Utvald text
Publicerad 2018-09-21 11:58



Bookmark and Share


  Sommarnattsljus VIP
Stark och berörande i sin kyligt torra nakenhet. Tack!
2019-02-24

  Linda Åkesson
Stark beskrivning.
2019-02-21

  Fulbergarn
"Mot ett allt för sunt förnuft verkar även dåren vis"

Stark berörande text
2019-02-18

  Yrre VIP
Berör.
2019-02-16

    ej medlem längre
En mycket personlig bild målas upp med den enda inskränkningen - "slippa behöva äta upp den sista potatisen". Du var ett mycket snällt barn.
2019-02-15

    ej medlem längre
Relaterar smärtsamt mycket. Tack för att du lyckats sätta ord på det.
2018-10-17
  > Nästa text
< Föregående

mögel