Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skymningstimmen och jordens tårar

säg när slår
skymningstimmen
återigen


klockor som rör sig
i cirklar runt andra cirklar
en inneboende ondska
i allt det där vackra


Skulle det smaka
med ett stycke verklighet
och terra y libertad?


Blodet har redan flutit
ut, längre bort en du
tidigare har avslöjat


När ska orden
sluta anklaga och
ge alla rätt


skymningstimme för godheten
varje dag återkommer ondskan
jorden är färgat av blodet
från tusenfalt på tusenfalt


säg var börjar gränserna
och faller murarna som
mest direkt


vi måste slå ner murarna
med gemenskapsslägga
vara godheten så att
ondskan inte är oemotsagd


och från de underjordiska bergen
och från den levande djungeln
och från den gråtande jorden
hörs ropen på
Frihet och Rättvisa




Fri vers av virre
Läst 705 gånger
Publicerad 2006-06-13 17:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

virre