Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Möblerna i taket

Ständiga tvivel
I en värld upp och ner
Jag vandrar på taket
När andra inte ser

Dom märker inte möblerna som sitter fast där uppe
Och att taklampan blir ett träd upp och ner
För det här är sånt jag inte berättar
Och som ingen faktiskt ser

Min säng är fast i taket
Och jag kan inte sova
Om jag berättar om allt det andra
Kan du då lova?

Berätta inte hur konstig jag är
Eller att jag lever som du ser
Berätta in för någon
Att din vän är upp och ner

För trots att mina möbler borde va som dina
Och stå på stadig jord
Så svävar de ändå i taket
Stolar, hyllor och bord

För allt är upp och ner
och vad du får är vad du ser
Men om du tittar bortom taket
Är jag så mycket mer





Bunden vers (Rim) av Bortom stigen VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-09-24 21:58



Bookmark and Share


  Arne Björn Fredriksson
som Hasse och Tage, vänder upp och ner på tillvaron med lekfull form
2021-07-18

    All my ghosts
Väldigt fyndig, rolig dikt; skickligt skrivet!
2019-06-10

  Stay Golden
Exciting!
2018-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Bortom stigen
Bortom stigen VIP