Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gör ett kort gästspel


Tyranosaurus tractatus

utmed periferins branter
ligger tomburkarna utspridda.
de vassa föremålen har förvisats till
de gemensamma jaktmarkerna
där ingen behöver rädas statens kameror
och televisionens påsydda framgångsleenden.

här sker vadslagningen.
lånehajarna är befriade från
byråkratiska tärningskast
och vi är förlorarna som
ständigt får våra ansikten upptryckta
på kreaturens oborstade ryggar.

här varslas vi från våra arbeten
om det finns skäl för att plocka isär oss
och sälja oss som överblivna reservdelar.
med våra torson bygger de höga bostadskomplex.
från danskens sida sundet ska det synas att
ogräset frodas i den blodlevrade jorden.

här lever en man under bron,
en kvinna drygar ut kassan i en second hand-butik
med att erbjuda hårdhänta handtrallor,
två föräldralösa barn begraver sina tillsatta förmyndare
i den vattensjuka myllan
och medan väktarna kör förbi i sina tonade bilar
letar morfinisterna sig in i
de övergivna byggnaderna.

jag tittar ut över den industrifärgade himlen
med en fnöskig Monte Cristo rykandes
mellan mina fingrar.
ögat söker efter ett vårtecken.
för någonstans därute vet jag
att den undangömda sanningen finns begraven.

någonstans där människa och maskin
är detsamma som
ebb och flod.










Fri vers av henke_r
Läst 330 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-09-29 20:28



Bookmark and Share


  Annika Persson
De utsattas hårda liv. En gång utsatt är det svårt att befria sig, om man inte kommer på en mycket bra idé. Tjäna pengar på denna.
2018-10-22

  objekt3
Mycket lite begravt här
2018-10-16

  DavidM VIP
Raderna utvecklas med finess och fingertoppskänsla. Du håller i taktpinnen med den äran och fyller stycket med tempo och stil. En solklar bokmärkning.
2018-09-30

    ej medlem längre
En text som hamrar sig fram och vinner rad efter rad samtidigt som den faller mot en mycket elegant avtoning.
2018-09-30

  Verner Forsman
Inte utanförskapet. Inte mellanförskapet. Men ickeförskapet.

Dom som finns men ändå inte finns.
2018-09-30

    Sefarge VIP
Det tredje klass
Samhället ingen
Politiker vill vetas
vid.Brännande
Skrivelse fackla
av högsta
angelägenhet!
2018-09-29

  Goraxy 89 Orion VIP
Välfärden har en mörk skugga. Så jag levde en tid bland skuggorna och många av dem kunde ha blivit nåt förrän dom fastnade i träsket !

Gillar !!!
2018-09-29

    ej medlem längre
En mustig och skarpladdad skildring av det som sällan skildras i dikt, av samhällets ytterkant, det som finns i efterverkningarna där den stora tyrannosaurus har skövlat fram.
2018-09-29

  alicja lappalainen VIP
en dikt genomsyrad av klassmedvetande och det kapitalistiska systemet.
2018-09-29
  > Nästa text
< Föregående

henke_r
henke_r