Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Enligt Jim Blum på folkalley.com är det så ofta en kvinna våldtas i USA, och musiken om det är vacker och inspirerande, som spelas just nu, Kristina Olsen & P. Grayling - Eight Short Minutes. Och i det här landet är våldet också


Åtta korta minuter

var åttonde kort minut
i USA, statistiskt sant minimum
korta minuter precis
som fiolerna gråter ur sig
solidariskt via radion


och hur ofta här
i det här landet
som vi kallar jämställt
är det åtta minuter
eller oftare här


våldet slår till
landslöst
utan gränser
våldet har alltid
varit globaliserad
Var ska vi göra
av alla den ondskan




Fri vers av virre
Läst 1212 gånger
Publicerad 2006-06-14 00:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

virre