Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
..när man anar ristandet under puppans skal vet man att det skall bli något.. med vilken sort? Nattfjäril eller dagslända?


I maskopi med fjärilarna



Alltsedan den flyktiga timma
då jag anade dina blivande vingar
under den spända huden
planerar jag för din frihet.

Jag följer varje krystning
under puppans skal
med spänt intresse
vet inte hur du blir
men vill se dig flyga
även om du gör det
över andra ängar än min.

Så jag umgås mycket
med påfågelsvingarna
som redan deklarerat vår
trots marskulna tvärkast
mellan rimfrost och hasselblom
islossning och nya frostbandage

Jag är i maskopi med fjärilarna
för att hjälpa dig flyga,
vad annat väntar du dig
av en larv med egen längtan
ännu oförpuppad
krypande emot dig
rädd att missa
en enda sommar med dig.




Fri vers av Björn Donobauer
Läst 352 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-06-14 07:35



Bookmark and Share


  Connie
Jag var förväntansfull och nyfiken när jag slog mig ner med kikaren för att få en glimt av sländorna. Och plötsligt – var den där! Jag såg den genom kikaren. Blek nästan genomskinlig, kryper den upp ur vattnet och sätter sig en bit ovanför vattenytan för att genomgå den stora förvandlingen.

Jag kanske lägger ut hela texten så småningom. Tack för att du med din text påminde mig om en av mina gamla texter!
2008-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer