Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vattumannens amplitud

En droppe frusen vilja , unik i tid och rum
svävar tyst i minnet, vacker, fri, men stum
inget plask förråder existensen av dess art
där den stilla landar på ett fruset ogripbart

Se'n tidernas begynnelse, har frusna viljor byggt
tjocka glaciärer, vilka ännu vilar tryggt
i familjära dalar mellan mäns och kvinnors berg
där ekon ifrån släkten ännu formar ben och märg

En obetydlig rännil kan dock anas vid den isens bas
en slags global uppvärmningsmetafor och parafras
kanhända släpper tiden där till sist ifrån sig ljud
i form av Vattumannens harmoni och amplitud




Fri vers av Svart svan
Läst 341 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-10-08 01:35



Bookmark and Share


  arcoiris VIP
Vackert och stilrent!
2018-11-09

  anathema VIP
Med klassisk ton och säker rytm målar du mäktiga bilder. Inspirerande!
2018-10-13

  WyS VIP
Insiktsfullt! Mentala härdsmältor frigör nya möjligheter.
Fin beskrivning!
2018-10-08

  Larz Gustafsson VIP
Detta är fiskarnas tidsålder.
Vattumannens tidsålder är ingenting annat än en ondskefull konspiration.
New age banar vägen för antikrist.
2018-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Svart svan
Svart svan