Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
svar till dikten "ingen blomstertid mer" av Joll... håller inte med, friheten att välja bort religionen har vi alla, och har träffat folk som blivit undantryckta av t.o.m lärare för att de vågat vara okristna, vid ringa ålder, odöpta. R


Gå egna stigar

hundrafallt med ensamhet
och utanförskap i det här
som ni försöker säga
är gemenskap


sånger, era sånger,
och jag vill inte vara
med här något mera


och ni har fördömt mig
för vem jag är,
sagt att jag inte
har ett namn för
att ert vatten inte
kastats på mig


fördömmer mig för att
era traditioner dömmer mig
som en syndare, till helvetet
och långvarigt lidande


Vill inte bli påmind om
att jag har valt andra
stigar än er, att jag
vågar stå upp i livet


sånger, era sånger
sjung de om ni vill
men tvinga inte mig
att vara med




Fri vers av virre
Läst 495 gånger
Publicerad 2006-06-14 16:07



Bookmark and Share


  LenaJohansson VIP
Kände själv nåt liknande i mina unga tjugoår..Finns en viktig sak med att hävda rätten till att ej bli överstyrd. (Av osynliga oskyldiga traditioner och rutiner. Jag sa också stopp. Du skriver rent och rätt upp och ner. Känns bra i mina öron (ögon,sinne).
Lejo
2006-06-20
  > Nästa text
< Föregående

virre