Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Veknadsveken



Hennes haka emot axeln
väger endast endorfin
var vi vadat genom vaxen
av nedströmmad stearin
och en dörr mot förrgårdagen
i en enslig eld försvann
där vår veke vekbetagen
fram i famnar sammanbrann.

Brann till ände under täcken
medan liv mot morgon led
där den skära kärleksskräcken
mött i mörka maror red
kallsint genom kaosets kamrar
och utsprängda springor slog
hårt där förrgårdörren slamrar
mot en natt av mattad smog.

Och igenom dörren dammet
in i dolda sovrum drar
över sömmars sömn som sammet
stängt den säng där kvinnan kvar
är inlindad lagd i lakan
att betäcka skräcken skär
hos den axelburna hakan
som mot enslig eld jag bär.














Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-10-10 00:36



Bookmark and Share


  Svart svan
Det finns ett makalöst djup i denna diktning... den sista radens antydan om om en framtida "enslig eld" som diktens alter ego går emot uppbringar förvisso allehanda metaforer av bibliska proportioner om en "poet on fire"...
2018-10-10
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP