Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Träffade en gamal vän idag, och pratade om saker, och det som sägs i dikten sas, och jag funderade på hur man var då, förr i tiden.


Tio femton år senare, erkände du tillslut

och vi träffades
och pratade om
hur det var förr
precis som man
gör sådär


En tio femton år senare
när man vuxnat på sig
och funderat färdigt


Och först nu erkändes
vad som varit så synligt
hela tiden då när
vi gick i samma klass


Tänk om man varit
en bättre kamrat då
vetat vad man skulle säga
hur man skulle vara


Nu diskuterade vi om
alkohol och nykterism
och du sa, att du dricker
lite men altid är rädd
att bli som din mor
att halka ditt, bli alkolist


Var jag en god kamrat förr
då jag såg, men inte viste
hur jag skulle göra, hur jag
skulle stöda


Nog såg vi alkoholproblemen
och dina sönderslagna barndom
men i våran egen lek viste vi
inte hur vi skulle vara räddnings-
stegar




Fri vers av virre
Läst 623 gånger
Publicerad 2006-06-14 21:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tycker du har gjort det här bra! Och att jag hittar stavfel, det ger lite charm i sig :) men om du nu vill ändra så kan jag hjälpa dig.
"lite men aLltid är rädd" , "att halka ditt, (-t: dit) bli alkoHOlist" , "då jag såg, men inte visSte" , "och dina (-a: din) sönderslagna"
Det var lite som jag hittade, men tycker du kan låta texten vara som den är.. det är ju du.

Bra gjort! känner igen mig!
2006-06-15

  Nattis83
Jag gillar den, känner mig träffad. Fint budskap. Bra gjort! /Natalie
2006-06-14
  > Nästa text
< Föregående

virre