Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kaffe i tvättstuga

Här står vi
på var sin plats
och sköter vårt
så onödigt att prata

hettan är svår
allting går runt
runt runt snurr
per automatik

Jag lämnar tvättstugan

Sen sitter jag i köket
med Emilou Harris
nära men långt borta
en kopp som är tom

det luktar skumt
i tystnaden
droppar vattenkranen
i takt till svårare minnen

Trodde jag skulle vara lycklig nu

Kontext kontext jävla
åt helvete med bagage
och betraktande glasögon
och tvätt och åter kontext

Jag vill vara fri en gång

Och stå i tvättstugan
och bjuda alla på kaffe
för att jag helt enkelt bara älskar
sammanhanget och livet

för mycket för att låta bli




Fri vers av Charlotte Blombäck
Läst 515 gånger
Publicerad 2004-10-11 15:57



Bookmark and Share


    Göte Holmlund
kan vara krigszon och paradis..tycker du fångat detta mkt bra! Parantes..en gång släppte jag in en hemlös i tvättstugan och han stannade där i två veckor..sov i torkskåpet...det blev ett djävla liv på grannarna
2004-11-02

  Lisa
Härlig tanke och snyggt skrivet. Rätt sätt att se på världen om du vill att den skall vara snäll mot dig. Tror jag i alla fall...
2004-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Charlotte Blombäck
Charlotte Blombäck