Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att musiken, att utan ord 15

 

 

vem kan tolka toner?

inte jag, jag bara lyssnar. Må så vara att jag gör det med hela kroppen, känner ljudets väg ända ner till tårna och ibland bara måste dansa. Må så vara att jag gör det med läpparna - de under nästippen och de i glottis - och inte kan motstå att nynna, lalla, sjunga eller vissla med. Må så vara att jag känner mig som ett med musiken. Som med An die Freude.

Ändå kommer jag till korta, för genom den öppna balkongdörren kommer naturens suveräna svar. De höststumma talgmesarna blir talföra, sångföra, börjar kommentera och svara på de ljusa, jublande tonstötarna. Höstens gladaste konversation av tonfallet att döma.

Och jag som tolkat kommunikativa ord i mer än halva livet kan inte tolka detta, bara lyssna. Fascinerad. 

 

 

2018-10-19    11:05 




Prosa av Minkki VIP
Läst 297 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-10-19 10:17



Bookmark and Share


  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
en inspirerande text igen
2018-10-19

  Poeten Salvador VIP
Att uppfatta något (bli medveten) har de tre nivåerna uppleva, förstå och tolka. Minkki är en stor upplevare
2018-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP