Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tystnad i klartext!

Med djupa tankar
kan ens minnen få liv
man trär på dem ord
i början är de blyga
så det gäller att smyga...

Man gräver och plöjer
i minnets lustgård
man röjer sig själv
och orden böjer...

Man höjer tanken och spörjer
Nå´t man kan bättre göra...
När man nu lyssnar,
håller hand bakom öra...

Vad får man höra...
Minnet är fridlyst!
De tankar man haft
bara sen att ett göra:
Låta bli att det störa
över huvud taget
inte alls det beröra!

Har man inget förstånd
minnet värnar ju om
sitt innersta där
finns ju de svaga
som är så sköra!








Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 163 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-10-20 16:51



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Det var mig en njutning att krypa in i din dikt - skönt! Idag skall jag se om mina svagaste, sköraste minnen!
2018-10-25

    ej medlem längre
jag lyssnar på musik
mycket & varierat
dom väcker olika
delar av hjärnan
& minnet återkommer
som jag tuggar sönder
tills jag förstått
varenda atom
2018-10-22

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, man får nog tänka sig för vad man delar av sig själv och till vem...tänkvärt...
2018-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt