Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skärvor och törnen...



Ett värdigt liv
det
enda liv....

ej varje människa givet

ty
den arme bär
sitt ok

den
börda
ständig
över
spända skuldror

bär sin boja

fjättrad
vid
hud och tanke


Och ändå

ej ett ljud
av klagan


I natten
gömmer
sin smärta

utkämpar
tusen
och åter tusen strider

sorgens slagfält

där
tåreflod
är
droppar av blod

Ett värdigt liv
det
enda liv

i skärvor och törnen



Bs-06











Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 328 gånger
Publicerad 2006-06-15 09:15



Bookmark and Share


  Fredrik Stillesjö
Hej Bodil!

En sådan fin dikt som lyfter fram dem som är de verkliga hjältarna. En kram för det! Hälsar vännen Fredrik
2006-06-15

    ej medlem längre
Säger bara en sak: Vackert
2006-06-15

  Markattan
"I skärvor och törnen"...

Läser och berörs inom av dina välkomponerade rader.
2006-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg