Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: © ULJO


En cykel i regnet

Det står en cykel
mot stenmuren
farmors Crescent
och regnet faller ner
den reste på våren
från kyrka till kyrka
hon satt på styret
sjöng sina sånger

Det står en cykel
som åkt många mil
jag har hört sägnen
från kullerstensbandet
farmor var en profet
som talade till världen
hon såg varenda vrå
av det avlånga landet

Det står en cykel
där regnet ofta faller
rostig men vacker
och fylld av sin historia
träden står ståtliga
stadiga i roten
viskar med vördnad
en slocknad själs gloria

Det står en cykel
farmors gamla klenod
den sköts med omsorg
som om den vore ny
det trampas inte mera
men minnena dör inte
hon vinkar behagligt
från himmelens sky

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 354 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-01-31 15:05



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En väldigt bra text full av känsla!
2019-02-04

  Solstrale VIP
Magiskt underbart!
2019-02-01

  Anya VIP
Jättefin hyllning till sin farmor.
2019-02-01

  Ewa-Britt Nilson VIP
En cykelera
som för flera
känns igen som
bästa tiden, och
så bra Du berättade
om den min vän!

2019-02-01

  M.Eta
Fint med klenoder som ger oss minnen.
2019-02-01

    ej medlem längre
Fin hyllning till farmor och hennes cykel.
2019-02-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilket härligt minne av din farmor! Hon verkade vara en alldeles speciell kvinna.
2019-01-31

  Marita Ohlquist VIP
Fint om ett kärt minne av din farmor!
2019-01-31

  Feliaxel VIP
Fint skaldat om en cykel
2019-01-31
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO