Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mer än bara ett namn



hon gav bort sitt namn
för en man som nu henne lämnar
ett namn som berättar
om henne
och hennes fem syskon
som alla en gång delade det

precis som hennes föräldrar
mina morfäder
som det bar
invandrandes hit
men som fortfarande det bär
med värdighet

hon bär nu ett namn
en bakgrund
från mannen hon fortfarande älskar
som inte längre vill ha henne

hon står på sina bara knän
ber honom att stanna
när han säger att han måste gå
han går
och jag kan inte tänka mig något värre

ensam kvar med ett namn
från mannen hon fortfarande älskar
som delar livet med någon annan
som fått samma namn
hennes brevlåda fortfarande bär

- jag behåller mitt in i döden




Fri vers av Alexk
Läst 156 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-10-31 16:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Alexk