Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Din övergivenhet...


Undangömd
var
din övergivenhet

förborgad
under
skygga leenden

Jag såg din själ
i
Ångestland

förringad
vandra
i
kvällnings skugga

Jag såg ditt hjärta

öppna sig
mot
dunkla skyar

den
ensamhet
den
strid

den
förväntan

dina
ögon speglade

slöt
stunden i ett mörker

slöt
stunden i ett jubel


Jag
såg rosor
jag
såg svärd

i din slutna värld



Bs-06






Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 509 gånger
Publicerad 2006-06-15 20:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Återigen så vackert, så vackert beskrivet.
Detta talade aldeles speciellt till mig:

förborgad
under
skygga leenden

Jag såg din själ
i
Ångestland
2006-06-17

  Karin Rosberg
vacker och så nära det sköra, som många döljer,du beskriver det så väl!
2006-06-16

  Andasin
Aj. - Spontant Aj.
Du fångar smärtan så att den känns.
Mycket bra och jag lägger den som bokmärke.
2006-06-16

  Nils Sondefors
Vackert, romantiskt, vemodssorgligt...
Finstämd poesi!
2006-06-16

  rebecca d
någon annans innersta....mycket, både/och...allt finns, somligt göms....
2006-06-16

  Markattan
Jag säger som de andra här under, stämningsfulla, sorgstämda rader som griper tag. Faller alldeles speciellt för slutet:

"Jag
såg rosor
jag
såg svärd

i din slutna värld"
2006-06-16

  Fredrik Stillesjö
Hej Bodil!

Med denna dikt kramar du märgen ur smärtan. Mycket bra! Hälsar vännen Fredrik
2006-06-16

    NoMi F
Vacker sorglig poesi
2006-06-15

  Rachel Roth
många gånger ser vi så mycket och så tydligt efteråt, när det är för sent.
Du har skrivit finstämda starka rader.
2006-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg