Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Drömmar 10/11, 11/11


Fyra katter, katt och hund - en drömraga

 

Svarta katt och vita hund

gav ibland en lycklig stund 

jag fick borsta hundens päls

oj så mycket hår som fälls

vid en sådan ritual

hunden blev visst ändå glad

dock gav djuren mig bekymmer

tänk ifall de båda rymmer? 

 

Sedan for jag till en cirkus 

clownen kunde kasta diskus

där fanns fyra katter små

gömde sig i varje vrå

jag fick fara, skaffa kattmat

polarn som var ganska spratt-lat

skulle komma efter sen

ta sig dit på egna ben 

 

När jag väl kom fram till skolan 

rymde katten - då kom polarn

klättrade med grabbigt sväng

uppför vallen med sitt gäng

när jag skulle hasa ner

jag hann ändå honom se:

runda brillor, inget skägg

kortklippt hår och lätt förklädd




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 232 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-11-11 08:47



Bookmark and Share


  Anya VIP
Håller med Lars, du har sannerligen ett eget språk. Gillar rytmen. Önskar jag inte var allergisk, lite djur som sällskap hade varit trevligt.
2018-11-14

    Lars Gullberg
Ditt säregna språk är ett signum för sagovärlden. Man blir glad av att läsa lite av dej Nanna, Dina drömmar och små sagoberättelser.
2018-11-13

  Magdalena Eriksson VIP
Roligt text bortom min sfär
men jag är här
håller av dig diktare och kattvän
min han heter Bosse!
2018-11-12

  Nanna X
Ändrade rubriken, tack Stefan!
2018-11-11

  Stefan Albrektsson
Mycket kattjagande - alla fem katterna borta (trots fyra i titeln)? Förtjusning över tvetydiga "spratt-lat"!!
2018-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X