Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Omfamna mörkret

Tänd ljusets låga
vid stillhetens bro
när dagen rymmer
och drar mot natten
omfamna stunden
öppna själens sår
sök mörkrets ord
drick stundens vatten

Se oljelampans sken
en kraft att värna
omfamna mörkret
berörs av tidens lag
möt orden på väggen
läs hemligheten
skuggornas teckning
det som hänt i dag

Se värmeljusen
njut av varma lågan
skuggorna försvinner
i stillhetens spår
låt själen få rening
rannsaka händelser
omfamna tiden
när skumtimmen går

Tänd vita ljusen
doften av stearin
sprider sig i lugnet
och för dig till ro
omfamna mörkret
räds inte tiden
somna i stillhet
känn morgonen gro

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 325 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-11-22 08:23



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Såsom en glädje det är, läsa och njuta rader som bär, en lisa utan slut, likt med kanon skjuten salut, som återkomst till av just begär.
2018-11-23

  Maria Sundelin VIP
Stämningsfullt
2018-11-22

  Blomma-Stjärna VIP
tröstande i novemberkylan och mörkret
- som en skön meditation eller ett gott råd av en god vän
2018-11-22

    ej medlem längre
Ljus betyder väldigt mycket denna mörka tid, liv och värme!
Fin dikt!
2018-11-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket vilsam och vacker dikt. Känns nästan som en psalm.
2018-11-22

  Lars Hedlin
ljusa fina ord!
2018-11-22

  Feliaxel VIP
Fantastiska rader om ljus
2018-11-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO