Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Äntligen (del 1)

Äntligen slut på veckan dags att festa loss,
ingen mera chef ikväll är det jag som är boss.
Plattan i mattan för att komma hem så snabbt som möjligt,
spiller ingen tid är så taggad så det nästan är löjligt.
Nästa upp, förkrök, det blir en massa stök,
och snart ligger dimman lika tjock som en rök,
och du vet, att det är dags att dra och spendera dina lök,
när du hör, att folk börjar snacka politik i ditt kök.
Ring en taxi har du inte numret så sök,
inget mera väntande på bussar för jag pallar inget bök.
Rullar in på stället,
kön ser fett lång ut,
men hela crewet är med och natten är långt ifrån slut,
och vem vet, en kompis är tjenis med en vakt så med lite mut,
kanske vi kan smita förbi, så alla tittar surt.
På tal om surt, sorry Näääk men det blir äppelshots,
och andra schyssta grejer tills vi nog för stunden har fått.
Då blir det dansa och träffa nytt och gammalt folk i baren,
djupa samtal i pissoaren,
där livets frågor möter svaren.
Sen så stänger våran nattklubb, och då blir det nattkrubb,
Subway har öppet så det blir nattsub.
Efter det så har alla kirrat varsin grej,
gänget splittar upp, vi skakar hand och säger hej,
och oavsett, vart natten sen tar dig och mig,
så är det lugnt för vi hookar upp imorn okej.

Ända sen debuten har jag gillat att gå på fester,
men har också hittat charmen i dagen efter,
när du vaknar upp inser att du nått din botten,
och enda vägen du kan gå är den upp emot toppen.




Bunden vers (Rim) av SuneHallsten
Läst 335 gånger
Publicerad 2018-11-22 13:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

SuneHallsten
SuneHallsten