Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Flyg högt (del 3)

Var spontan ingen framtidsplan,
vi är den nya generationen vi tar dag för dag.
Äldre skrattar när man vill ha tid för sig själv,
för de knegade hela livet och det funkade för dem.
Men jag börjar förstå,
det är inte vägen jag vill gå,
vill inte veta var jag om ett år kommer stå.
Så inget 7 till 4,
jobbar 3 6 5,
ett betalar hyra och ett börjar när jag kommer hem.
Det gäller att skilja på fritid och fri tid,
för min fritid är full av frivillig arbetstid,
måste grinda varje vecka, dag, alltid,
för en sten i veckan kommer inte bygga dig din pyramid.
Om du i en värld utan pengar eller gage,
fortfarande hade velat göra samma sak,
ge din brutna själ,
ditt brustna hjärta,
ditt bagage,
för du behöver inte ha allt för att ge allt du har.

Flyg högt även om du ska landa,
spring snabbt även om du ska stanna,
släpp taget även om du kommer ramla,
så kommer ditt liv aldrig nånsin bli detsamma.





Bunden vers (Rim) av SuneHallsten
Läst 301 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-01-01 09:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

SuneHallsten
SuneHallsten