Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Familjen som jag valde till (del 2)

En vän är klappen på din axel när du tappat hopp,
en vän är stoltheten bakom dig när du är på topp,
en vän är en verbal boxningssäck när du tar ut din aggression,
och ditt,
bollplank när du delar din vision.
Det är lätt att glömma vänner när man försöker bli king,
men det krävs så himla lite,
smsa eller ring.
För i jakten mot att få allting,
när allt kommer kring,
om du står vid slutstationen ensam har du ingenting.
När din väg är svår,
när det är snö och kallt,
när du får,
igen för dålig karma, tusenfalt.
När du ligger där på botten,
du skymtar en gestalt,
det är din vän som är där för att göra vad han kan.
Inget tvivel i hans blick när han sträcker ut sin hand,
och du vet att han skulle kunna korsa hav och land,
inte bunden av blod,
bunden för att han vill,
han skulle göra allt för familjen som han valde till.




Bunden vers (Rim) av SuneHallsten
Läst 296 gånger
Publicerad 2019-07-20 18:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

SuneHallsten
SuneHallsten