Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

November morgons tankar


Dager man
Eller Frostens
Kvinna

Vem skall orden
mest trollbinda

Emellan det levande
och döda

En frysen svart övergiven
korsett med rosa rosett

Ute på en skräpig industri
Tomt

Och ett gäng knisslande
Rödsiskor som hänger i
Torra fröställningar
ovanför

Här utgår det nya livet
Bland bankande pålsätt
-ningar i den styva leran

För att nya lukrativa
Bostadshus någon knappt
Har råd att bo i skall igång
-sättas

Och hundens nos söker
Vidare

Medans matte stannat
Till och undrar hur det
Mänskliga stödet

Hamnat där ute






Fri vers av Sefarge VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-11-26 08:38



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Jag kapitulerar redan i inledningens lekfulla Dagerman och Frostensson (eller är det bara jag som läser in detta?). Hur som helst blir det detta som leder min fortsatta läsning... även då texten synes skifta spår då och då.
2018-11-27

  Fulbergarn
Funderingar är alltid bra, men jag undrar hur de hamnat där ute inne i mina tankar
2018-11-26

  bumerang

Upplevde texten som iakttagande funderingar kring en morgonpromenad.
Relaterade till en obegriplig verklighet.

I form av njutbar poesi
2018-11-26

  Kungskobran VIP
Fint målande beskrivet om det mänskliga ödet
2018-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP