Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstkyla

Håret på armarna reser sig under tröjan
Axlarna drar ihop sig mot öronen
Händerna knyts när armarna darrar

Sluter ögonen, frosten sticker i ögonvrån
Andedräkten bränner kinderna och hakan
Kroppens värmande skal flyr, ger vika för kylans attack

Ett djupt andetag för att smaka den ovana isiga luften
Kroppens temperatur jämnar ut sig i maklig takt
Sträcker på fingrarna, stela men värmen återkommer sakta

Nu är kylan här, en chock för kroppen, men snart så välbekant och normal
Luften luktar av isiga löv och frost, i väntan på snö
Vintern är nära och kylan innesluter allt för en stund




Fri vers (Fri form) av Sven Borrie VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-11-27 21:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sven Borrie
Sven Borrie VIP