Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under sommarens vindar

Under sommarens vindar står jag på min oklippta gräsmatta med klövern spretande mellan tårna.
Där blommornas dofter virvlar och leder mig genom min trädgårds underverk.
Förbi bägarrankans vita blommor och kryddväxternas idoga kämpande.
Mot jordgubbarna och rabarbernas hemvist där sommarens smaker bor.
Genom humlor och bins domäner, med en och annan fjäril.
Stannar med handen mot äppelträdets skrovliga bark, så gammal och mossig.
Men äpplen, det ger den fortfarande i trots mot tidens gång.
I skydd av bladverket ser jag fåglar våga sig fram och jaga insekter som gömt sig i gräset.
Nynnande på en obestämd sommarlåt som suttit fast i huvudet blundar jag.
Vindens svalkande beröring och det gamla trädets skugga tar udden av solens intensiva hetta.
Sommaren är här, så livfull och skön i min egen oas där varje doftande blomma på pelargonerna hyllar livet.
Och jag står i mitten och njuter av sommarens vindar




Fri vers (Fri form) av Sven Borrie VIP
Läst 129 gånger
Publicerad 2023-07-19 16:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sven Borrie
Sven Borrie VIP