Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Advent!

Kollar ljusstakarna, vilka som lyser.
En del lampor behöver bytas.

Hittade en gammal tomte i en låda.
Blev sittande med den i handen.

Minnen från min uppväxt tog fart.
Kvällen före julafton, då klädde vi granen.

Vilen lycka det var att få hänga upp de fina änglarna
och de skimrande julgranskulorna.

Pappa satte dit julgransbelysningen först av allt.
När allt var klart, tände vi den och alltid var granen lika fin.

Det var spänning och stor förväntan inför julafton.
Inte så många paket, men det räckte gott och väl till oss.

Pussade den gamla tomten och lade ner honom i låda igen.
Vi ska fira första advent först.




Fri vers (Fri form) av Ezmeralda VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-11-28 15:05



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ned med advent och jul!
2018-12-01

  Ewa-Britt Nilson VIP
Då och nu
Du fick till
det bra Du!
**********!
2018-11-28

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat om nutid och dåtid, dagens bestyr blandat med fina barndomsminnen!
2018-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP