Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


dikt i advent


en låga brinner stilla

en låga brinner stilla
på ljuset i advent
så sakta, tyst och stilla
som ingenting har hänt

finns svält och nöd i världen?
finns hot mot vårt klimat?
finns olyckor och ondska?
finns våldets svarta hat?

i ljusets stilla skimmer
i hemmets varma vrå
här känns all ondska fjärran
hit kan den inte nå

en låga brinner stilla
på ljuset i advent
så sakta ,tyst och stilla
som inget ont har hänt

jag låter världen vänta
jag blundar för ett slag
tids nog så skall jag kämpa
för jordens morgondag

©JessicaMarieOlsson2018

www.facebook.com/jessicasdikter

www.instagram.com/jessicasdikter

www.alskadebarndikter.se

 




Bunden vers (Rim) av Jessica Olsson VIP
Läst 804 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-11-30 16:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jessica Olsson
Jessica Olsson VIP