Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Johan, som jobbar som elevassistent på en friskola, får i uppdrag att förbereda en temadag i biologi. Han går till elevtoan för att fixa några krukväxter, men hittar i stället ett märkligt spel. Dungeons & Dino Dragons står det på locket...


D & DD julkalender lucka 7

 

Jag blev faktiskt så tagen över Dinos död på spelplanen att jag höll för ögonen och sjönk ihop på den hårda trästolen. Att djuret plötsligt bara upplöstes i intet sådär på nolltid skrämde mig. Jag hade  aldrig varit med om något liknande, trots att jag hade rykte om mig att vara en riktig spelnörd.

Var spelet självförstörande? Ekologiskt nedbrytbart? Typ som bananpapper? Det verkade vid första tanken som en juste miljöidé - men å andra sidan kunde man ju då bara spela spelet en enda gång, och det fanns ju knappast någon hållbar återbrukstanke i det?

Hur som helst handlade det tydligen om hi-tech av ett slag jag aldrig stött på förr. Kanske var spelet modernare än vad jag trott? Jag tänkte just lyfta på lådan för att kolla om det stod något om tillverkningsår på undersidan, när jag upptäckte att den lilla dino-spelpjäsen åter låg i ett av facken i träasken, i samma skick som innan jag startade spelet: oskadat skinn och släckta ögon.

Shit, this is magic, mumlade jag och höll mig i bordskanten. Jag fick en stark impuls att rafsa ihop pjäser, vapen och spelplan, slänga på locket och stuva undan lådan på hyllan. Men så kom jag att tänka på något morsan sagt en gång, en midsommarafton efter några snapsar: att magiska ritualer ska fullföljas. Den som ger sig in i leken får leken tåla. Varken mässor eller midsommardanser bör avbrytas mitt i, det skapar dålig karma, hade morsan sagt. Det var väl under hennes new age-period, när hon läste böcker om häxor och schackran. Fast det låg nåt i det. Och det här var ju ett magiskt spel, no doubt about it. Vinna eller försvinna tänkte jag, och gjorde mig beredd att trycka på knappen igen.

 
Prosa av Nanna X VIP
Läst 88 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-12-07 07:19Bookmark and Share


  Anya VIP
Dino återuppstår...ska det stå.
2018-12-10

  Anya VIP
Jaa Dina återuppstår. Sannerligen magi. Gillar bilden till, du har verkligen jobbat.
2018-12-10

  KattenKin VIP
Nu har jag läst ikapp, sparar dagens del som en karamell, vill njuta av magin och ha kvar lite.
Väldigt bra kalender, mycket bättre än många som varit på tv. Applåder!
2018-12-08

  Staffan Nilsson VIP
Gillar särskilt de magiska miljöfunderingarna.
2018-12-07

  Lars Gullberg VIP
Ah jag älskar detta vardagsspråk. Det är här och nu. Och det är finurligt, fantasifullt. Alla, precis alla vi människor skulle må bra av att sitta så här för sej själv en stund varje dag och uppleva detta spel.

Lars
2018-12-07

  TrollTörnTrappan VIP
Hög tid att få ha flera liv även utanför dataspelsvärldarna!?! (snabbare än vanlig reinkarnation, där man iofs aldrig skulle bli helt identisk pjäs).

Går nog med 3D-printer att direkt återskapa DD:arna - men någon sådan maskin var ju knappast med i asken(?). Så här handlar det säkert om äkta magi - vartill du ventilerar väsentliga frågor om dess flöde och karma...
2018-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X VIP