Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Johan, som jobbar som elevassistent på en friskola, får i uppdrag att förbereda en temadag i biologi. Han går till elevtoan för att fixa några krukväxter, men hittar i stället ett märkligt spel. Dungeons & Dino Dragons står det på locket...


D & DD julkalender lucka 10

 

 

Nu var i alla fall första hörnet tomt. Jag drog ett djupt andetag, drack en klunk vatten och tryckte på knappen igen. Då började en glittrande Rhino-Dino i nedre vänstra hörnet röra på sin taggiga kropp. Han var inlindad i glitter som en glamrockare. Kanske jobbade besten på att få vara med i luciatåget?

Denna gång grep jag en av de glödande stavarna. När jag höll den nära Rhino-Dinos gap glödde den alltmer. Det såg lovande ut. En sådan fackla borde väl kunna ge odjuret rejäla brännsår på tungan? Det var bara det att denna andre Rhino hade en otroligt flödig salivavsöndring. Så fort facklan närmade sig började han spotta och fräsa. Jag befarade att elden skulle slockna, men genom en lyckträff råkade jag nudda djurets tungspets just när han saglade som värst. Då drog han genast in hela tungan i munnen och stängde munnen. Hur skulle jag nu komma åt att bränna honom? Jag prövade från sidan, genom Rhino-Dinos ena mungipa, och det fungerade över förväntan. Fyra stötar bara, sedan var noshörningsdinosaurien besegrad. 

Jag kände mig både barnsligt glad och rejält elak. När Rhino-Dino II låg i askens fack jämte de andra två dinosarna grät jag faktiskt en skvätt. För en kort sekund önskade jag att morsan hade bankat på dörren.




Prosa av Nanna X
Läst 262 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-12-10 05:59



Bookmark and Share


  Nanna X
Vill poängtera att i Johans värld har det bara gått några timmar sedan lucka 1. Det är fortfarande förmiddag och eftersom Johan åt en rejäl frukost idag har hungern har inte satt in på allvar ännu.
2018-12-10

  TrollTörnTrappan VIP
Nu hände det igen att du lärde mig ett nytt gammalt ord [sagla = dregla].

Sagolikt hur urtidsdjurhörningen skulle kunna vara med i ett luciatåg... Hoppas de kommer förbi och befriar killen [även om han valt cellen själv] och därtill med sina ljusnande trådar drar med sig hela drakosauriecirkusen ut på skolgården....
2018-12-10

    Lars Gullberg
Hur länge ska han va där inne och spela egentligen ? Får han i sig nån mat ? Helt inne i spelet alltså. Helt inne. Fint bildspråk och din berättarröst är perfekt för ändamålet.

Bra jobbat


2018-12-10

  Lottie Ålhed VIP
En text som berör och hålls ihop av sista meningen
2018-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X