Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
....som ett gardinomtag släpper in mer ljus och samtidigt draperar förhängena..det som sägs och det som inte behöver sägas..


Fjärilskyssar


Med små små fjärilskyssar
skall jag dansa sommaräng
på din slätmjuka hud,
runt navel, örsnibb, fingertopp
skall jag dansa dig yr
som sommarvind i ängsgräs
skall jag smeka ditt hår
en vårtbitare skall du finna i din sommarhage


som mullvad skall jag
hasta omkring i alla mörka gångar
kasta upp högar, resa rös
där du ryser av välbehag
när beröringen trängt undan
behärskningens lugn

som i aftonsolen skall du glöda
som mogna veteax i motljus
som morgonrodnad skall din hals
brinna av mina läppars tryck
som en mosskantad källa
skall du möta mig
när du inte längre kan
hålla mig utanför
skall jag dricka mig otörstig
och ditt källsprång
skall rinna snabbare
för varje munfull jag tar

Som den sakta susande storgranskogen
kan vi efteråt
vagga varandra till sömns
medan hetsen ebbar ut i ådrorna
och de spända kärlen
drar sig samman för nya expansioner
och de darrande musklerna hämtar kraft
för nya spännande rörelser
som virvelvindar gör i manshög sädesåker

när det en gång
så småningom
känns vinter och frost
stäng dina ögon
räck mig dina fingrar, tår
ge mig din mun
och sommaren, den fullaste
skall överfalla dig
som ett slagregn knottrar jorden
efter långvarig torka.




Fri vers av Björn Donobauer
Läst 950 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-06-17 07:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Natur-erotik på bästa sätt, underbara meaforer, bra!
Texten känns liiite lång dock, kunde den fortkortas något...?
(bara en tanke jag fick...)

Denna rad är bäst (tycker jag):
en vårtbitare skall du finna i din sommarhage
2006-06-17

  Jessica Ebbesson
Blir alldeles yr av denna sommarvarma och vackra poesi. Underbar!
2006-06-17

  Myself
vacker kärleksdikt att ta med sig ut i sommarhagen...
2006-06-17

  Fredrik P. VIP
Frisk och vacker sensualism
- ett poetiskt slagregn som
knottrar min jord. Bravo!
2006-06-17

  Knastroll VIP
Oh, vackert! Vilka härliga ord du flätar samman, till en riktigt förtrollande text... Tyckte mycket om denna...
2006-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer