Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eftersläntarna. ..




. ..Får ta det som bjuds

När pöbeln dragit stojande
fram efteråt. ..

Gamla affischer på
Idoldyrkande
Stjärnartisters

Framträdande före
-ställningar

Lynchade människor
Hängande som glömda
Offer att nedtagas

av någon medkännade eftersläntare

De tomma rusdrycks flaskorna
Skräpet vid festivalerna

De upptrampade gräsmattorna
Klottret på väggarna

De Efterföljande skvallret på det som
Inträffat dagar innan

Eftersläntarna ett särskilt folkslag
Utan nationalitet hudfärg eller
Språk

Helt enkel de som
alltid kommer
Försent

när det mesta
Redan är överspelat

Tänk att alltid få
Se allting växa eller
förtvina efteråt

Som en förbannelse
eller välsignelse. ..

I backspegeln på andra
Och t.o.m sig själv,?











Fri vers av Sefarge VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-12-05 23:28



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Snyggt! Ja sannerligen... kan verkligen vara förbannelse eller välsignelse. Lite som förmågan att se glaset som halvtomt eller halvfullt!
2018-12-06

  Kungskobran VIP
Det finns tre slags människor
De som får saker och ting att hända
de som tittar på när det händer
de som frågar, vad är det som hänt

2018-12-06

  Fulbergarn
Låter som mina 80-tals eskapader i Krokbornsparken, om jag nån gång kom i tid så brukade jag i regel somna under dansgolvet för att slippa bli utslängd
2018-12-06

    Sefarge VIP
Haa!
Och vissa verkar
Födda att passa
Tiden! efteråt?
2018-12-05

    ej medlem längre
Ja, det gäller ju att passa tiden!
2018-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP