Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Niga för månen

Det var mulet.
Men sent på kvällen öppnade sig en liten, liten glugg längst ner i väster. Och just där uppenbarade sig nymånen som av ett trollslag.
Jag stod ute på trappan framför huset och andades in kvällen och nu ropade jag in till min hustru: "Du måste komma ut. Nymånen står här för oss. Jag vill att vi skall niga och kyssas som vi alltid gör för måne i ny.".
Och min hustru kom ut, sa, ja så fint.
Och vi neg och vi kysstes som vi alltid gör vid nymånesken.
Som vi alltid gjort sen den dag för länge sen då vi första gången möttes under Fontins Berg.




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 333 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-12-12 20:06



Bookmark and Share


  dorotea VIP
jag har nigit för nymånens skära
tre ting har jag önskat mig tyst....
varje gång jag ser nymånen sjunger jag den fantastiska texten och melodin. Tack för Din text!
2018-12-14

  Minkki VIP
vilken trevlig text om att hålla på traditionen och hålla kärleken ung!
2018-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP