Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Mars är lång borta här.


Djupt i mig

Djup i mig vet jag,
men vet du?
Där i mig lever jag och där är jag vid liv.
Där kommer inga stormar åt.
Där är bara glädje.

Här är allt liv, här är all underbar frihet.
Hit når faktiskt inga brutna skepp
eller torra planeter utan liv.
Mars är långt borta här.

Det är där utanför som ingenting stämmer,
där är allt bak och fram.
Där sjunker skeppen och vattnet sinar.
Där finns inte ens några brunnar kvar
och om de finns så är du en!

Djupt i mig stiger solen alltid.
Där är det gryende dag och där vill jag vara.
Inte på Mars.




Fri vers (Fri form) av Artur Douglas
Läst 180 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-12-12 20:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Artur Douglas
Artur Douglas