Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den sommaren



När Döden kom
den
sommaren
och
förde bort
min vän


skymdes solen
av
det moln
stort o mörkt

himmelen

När Döden kom
den
sommaren
och
tog min vän
vid handen

såg
jag dem vandra
sakta bort
mot
andra sidan
stranden


klädde jag mig i
sorgeskrud
o
gick allena
i stunden

mot
den
kalla
skymnings tid
där i
rosende lunden

men
västanvinden
svepte in
över
gårdens jord
o
fyllde
rymden
med poesi
av
trösteliga Ord


Bs-06




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 438 gånger
Publicerad 2006-06-17 19:24



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Smärta o sorg men ändå känns det lite hoppfullt.
Fint !
2006-06-19

  rebecca d
När döden kom o tog vår vän...ja, det är underligt....tack!
2006-06-18

  Knastroll VIP
Ja, Ord är sanneligen saknad... Vackert skrivet om sorgen...
2006-06-18

    NoMi F
En mycket vacker och trötesrik dikt
Ömsint och ger en vilsm läsning
2006-06-18

  Fredrik Stillesjö
Hej Bodil!

Vi vandrar bort i sommaren till något nytt. Det är en vacker bild du ger om när döden tar i och vi blir kvar. Kanske i hopp. Hälsar vännen Fredrik
2006-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg