Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sjöns kanter.


Släppa för frihet

Du måste förstå att Livet
Inte är ditt att äga

Släppte greppet om havet
Klippte av navelsträngen till HÅLLA KVAR FAST DET FORNA
Att leva baklänges
Stoppade mig själv
Slutade försöka fånga vågorna med händerna

Och jag kunde se
hur floden reste sig
högt över jorden
hade kunnat stanna där
se det spänna ut sig
gnistrande briljans
i två hundra tusen år

men jag stannade bara några minuter
vandrade sen vidare
in i snöskogen
halkade bland vassa barr och strålande snöhögar
jag vandrade vidare
för att inte förmultna i skönheten




Fri vers av vattenödla
Läst 235 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-12-14 15:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

vattenödla
vattenödla