Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: © ULJO (redigerad)


Jul bakom galler

Stjärnan i fönstret
det enda jag har
vännen utanför
blinkar där klar
det är jul i cellen
och ångern är stor
brottet jag gjort
djupt i själen bor

Det är jul i fängslet
för mig och andra
vi har skinka och gröt
ingen kan oss klandra
valen är våra egna
till varför vi är här
men tankarna de går
till dem vi har kär

Jag sonar mitt brott
ensam i en cell
många har vänt ryggen
nu vill jag bli snäll
tankarna har följt mig
under många år
dags att göra bot
ge läkning till alla sår

Stjärnan i fönstret
en slags terapi
hjälpt mig på vägen
att bli ren och fri
det är jul i fängelset
tomten kommer snart
och de som på mig tror
det blir så underbart

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 284 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-12-08 07:01



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Du har skrivit om jullängtan hos en fånge med medkänsla; nu hoppas vi bara att fången klarar av sin dröm om ett bättre liv när han blir fri!
2021-12-09

    Lena Staaf VIP
En god tanke och en dikt om den som hamnat snett. Vore bra om straffet leder till bättring. Tyvärr blir det ofta tvärt om.
2021-12-08

    Elisabeth Nilsson VIP
En finstämd dikt i jultid, med medkänsla och hopp.
2021-12-08

  AiA Maria den fria

I medkänsla
Vackert skriftat


Tack!
2021-12-08

  Susen VIP
Bot och bättring med självförlåtelse. Förnimmer en hoppfullhet. Fint skildrat
2021-12-08

  Marita Ohlquist VIP
Förhoppningsvis kan brottslingen fira nästa jul i frihet.
2021-12-08

  Feliaxel VIP
Ingen fin jul på det stället
2021-12-08

  Öknens Ros VIP
Tid att tänka, tid att reflektera över vad som gått snett. Tid för bättring.
2021-12-08

  Solstrale VIP
Dessa cellisten har Tomtelängtan precis som en ann... Föredömligt skaldat! Empatisk prosadikt med solidariskt lysande stjärna!
2021-12-08

  Kungskobran VIP
Förlåt oss våra synder såsom och de som oss skyldiga äro.
Fint om den ångerfulla brottslingen
2021-12-08

  Maria Sundelin VIP
Vi får betala för våra handlingar på gott och ont
2021-12-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO