Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
" Då mörkret vänder till den ljusare sidan?"


Återkomsten




Hamiltonstövaren
Nosade upp ett spår

Där stod Annie Lööf
Och såg vilsen ut i
Vinter mörkret.

Tog henne tillbaks
Till folkhemmet

Efter att hon alltför
Länge vimsat omkring

Tappat bort sig själv
och sin indelte/statar
-släkt bakgrund

I den f.d Fru Premiärminister
Thatchers Konservativa
irrläror

Hunden slickade glatt
Hennes hand och förde

Henne med stolt svans
föring tillbaks till folket

Och hon kände en enorm
Lättnad när hon äntligen

Hittat tillbaka till den
äkta gyllene sanna
medelklassvägen igen!

Bort från allt National-
Konserverande falskspel


Medans Björklund stod
Vid sidan om och välkomnade
Henne åter till mittens Rike

När han för en stund sen
insett att han inte ville
Vara Övehöghetens
Grind slants pojke längre
















Övriga genrer (Satir) av Sefarge VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-12-17 16:57



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Nästan som en julsaga.
Det enda som saknas är stjärnan.
2018-12-18

  gunnnar nylund VIP
Uj, uj,... det behövs nog en flock med
vargar för att föra henne tillbaka till
folkhemmet.
2018-12-17

  Fulbergarn
En tid var hon en rödhårig frisk fläkt
nu känns hon mer som en bieffekt
men en hund
som var sund
sniffade upp ett förändringsprojekt
2018-12-17

  Kungskobran VIP
Hej
Annie heter ja
säger nej
vareviga da
vill ingen regering ha
ingen av dom andra är kul
blir det något före Jul?



2018-12-17

  Bossepoet från Österbotten
En vacker som
hör juletiden till.
Med blick mot
rimfrostig
fönsterruta. Fuktas
den gamles öga
vilka tider det var
när den gamle
fåraherden styrde sin flock
och vallhunden viste
sin plats.
2018-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP